e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εορτάζοντας σήμερα τον άγιο Τροπαιοφόρο Γεώργιο στην Ιορδανία / 2014 عيد القديس العظيم في الشهداء جيورجيوس

تذكار القديس العظيم في الشهداء جيورجيوس اللابس الظفر
6 أيار 2014
مقام الخضر - ماحص 
الآردن



Η Ορθόδοξη Ιορδανία, ακολουθώντας το παλαιό ημερολόγιο, εόρτασε σήμερα, 6 Μαΐου, τον Άη Γιώργη, τον οποίον εξόχως και υπερβαλλόντως τιμούν στη χώρα, όχι μόνον οι Ορθόδοξοι, αλλά και οι Μουσουλμάνοι. Γι' αυτό και πάμπολλοι ναοί του Τροπαιοφόρου έχουν οικοδομηθεί στο Χασεμιτικό Βασίλειο. 


Της σημερινής πανηγύρεως, που έγινε σε υπαίθριο χώρο, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, συμπαραστατούμενος από ιερείς του. Κατά τον παραδοσιακό αυτόν εορτασμό η αγάπη και ο σεβασμός του ιορδανικού λαού προς τον Καβαλάρη Άγιο υπερεπερίσσευσε! Το φωτορεπορτάζ είναι του τακτικού ανταποκριτή μας Butros M. Janho. 









































Δεν υπάρχουν σχόλια: