e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σήμερα, στις 11 π.μ., "σηκώθηκε" ο Άγιος της Ανεξικακίας, ο Γέροντας του Άμμου, Διονύσιος ο Θαυματουργός [+ video]

Φωτογραφίες - κείμενο- video: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 








Κατά την τοπική Παράδοση, στις 11 το πρωί ακριβώς, με άκρα κατάνυξη εντός του ιερού Βήματος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου και με "μάσκουλα" εκτός του Ναού, πραγματοποιήθηκαν από την Αδελφότητα της Μονής τα "βγαρσίματα" του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, Προστάτη και Παρηγορητή των όπου γης Ζακυνθινών και κορυφαίου υποδείγματος Συγγνώμης και Ανεξικακίας. 

Εμείς τριγύρω περιφέρουμε τον ρύπο της ψυχής μας, ομφαλοσκοπώντας και αλληλοτρωγόμενοι, ενώ Εκείνος, όρθιος ενώπιον της Αγίας Τράπεζας μέχρι το απόγευμα, οπότε θα λιτανευτεί τρις εντός του Ναού, απευθύνει βλέμμα ελεγκτικό προς όλους όσοι ενδεχομένως επιμένουμε στην παλαιότητα και κακότητα των συναισθημάτων μας. Εκείνος, έχοντας αποκτήσει την ποθούμενη Διάρκεια, ψέγει με την παρουσία του την ανόητη προσωρινότητα εαυτών και αλλήλων! 

Ας στρέψουμε βλέμμα ταπείνωσης και μετάνοιας προς τον Γέροντα του Άμμου, Διονύσιο τον θαυματουργό και ας ειρηνεύουμε σε κάθε περίπτωση! Η προσωρινότητά μας, άλλωστε, είναι εξόχως διδακτική! Καλό απόγευμα και του χρόνου με υγεία και καλοσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: