e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας λειτούργησε σήμερα (30/11) στον Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας




Στη σημερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου στην Αθήνα χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την βαθύτερη έννοια της αγάπης. Μιας αγάπης που δεν περιορίζεται ή μόνο στους οικείους ή μόνο στους χριστιανούς. Μιας ουσιαστικής αγάπης που περιλαμβάνει όλο το κόσμο, τους γνωστούς και αγνώστους, τους έχοντες και τους μη έχοντες, τους χριστιανούς και τους μη χριστιανούς. Η αγάπη ακριβώς αυτό είναι, αυτό είναι ο Χριστός. Ακόμη αναφέρθηκε ότι πρέπει απέναντι στις δυσκολίες που περνάει ο καθένας να είμαστε δυνατοί, γιατί μέσα από το προσωπικό μας σταυρό ζούμε την ανάσταση. 

Κλείνοντας μοιράστηκε με τους πιστούς, το πόσο εντυπωσιασμένος ήταν με τον περικαλλή Ναό του Αγίου Βασιλείου και ότι το συνδέουν με αυτόν συναισθηματικοί δεσμοί. Επίσης ευχαρίστησε τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Δημόπουλο για την πρόσκληση να λειτουργήσει σήμερα, αναφέροντας παράλληλα την πολυετή και ειλικρινή φιλία που τον συνδέει με τον π. Χριστοφόρο. Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς φέτος τα Χριστούγεννα να βρουν πού πραγματικά "εγεννήθη ο Χριστός" και αυτό δεν είναι άλλο από την καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: