e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Παραχώρηση οικοπέδου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στον Οικουμενικό Πατριάρχη για ανέγερση Ορθόδοξης Μονής στο Burgenland της Αυστρίας

 Burgenland | 10 και 11 Νοεμβρίου 2014 











Εκτός από τον Ναό του Αγίου Αλφόνσου, παραχωρήθηκε στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας από τους Ρωμαιοκαθολικούς ικανή οικοπεδική έκταση στο θέρετρο Σανκτ Αντρέ αμ Τσίκζεε, για την ανέγερση Ορθόδοξης Μονής.

Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέλαβε σήμερα, 11 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μαρτίνου, το δωρητήριο συμβόλαιο σε ειδική τελετή στην Επισκοπή της πόλης Eisenstadt (στο Μπούργκενλαντ της Αυστρίας), της οποίας είναι προστάτης. 



Προς τούτο συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της γειτονικής Ενορίας του Αγίου Ανδρέου, οι οποίοι έχουν εκφρασθεί πολύ θετικά για την ανέγερση της Ορθόδοξης Μονής, έργο στο οποίο θα βοηθήσουν όσο μπορούν!


Σημειωτέον ότι ο τοπικός Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Giles Zsifkovics έδειξε στον υψηλό Επισκέπτη του κρατιδίου και της χώρα τους, τον πρώτο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το παραχωρούμενο οικόπεδο.

Όλοι δεν έκρυβαν τη χαρά τους, ευελπιστώντας ότι η Μονή θα αποτελέσει τόπο διαχριστιανικής συνάντησης και ενίσχυσης των σχέσεων των εν λόγω δογμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: