e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα 2014 στην πόλη Beira της Μοζαμβίκης και Γεύμα Αγάπης σε 120 συνανθρώπους των δρόμων

25η Δεκεμβρίου 2014 στην Beira της Μοζαμβίκης 
































Χάρη στην αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, του δραστήριου νέου ιερέα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Beira π. Χρήστου Σιτόε και την οικονομική ενίσχυση της κυρίας Αργυρώς Δήμητρας Σανιάνος Στόκερ συνεχίζεται η πολύτιμη βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους της πόλης αυτής, που βρίσκεται 1.000 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Maputo. 

Ο πατέρας Χρήστος, πρωτοστατώντας στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, με την συμβολή των εθελοντών, παρασκεύασαν στην κουζίνα του Ιερού Ναού και διένειμαν φαγητό σε παιδιά, ηλικιωμένους και ανάπηρους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι συνθήκες όχι και τόσο εύκολες, ο αδυσώπητος καύσωνας, η έλλειψη μεταφορικού μέσου δεν τους πτόησαν! Έτσι, μετά την Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία, μέσω του Γεύματος Αγάπης σε εκατόν είκοσι (120) συνανθρώπους μας έδειξαν εμπράκτως την συμπαράσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: