e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η χειροτονία του Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου (Κούμανη) του Μεσσηνίου


























Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εν πληθούση εκκλησία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας, η χειροτονία εις Επίσκοπον του εψηφισμένου Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου (Κούμανη) του Μεσσηνίου, Ηγουμένου μέχρι πρότινος της εν λόγω Μονής. Την χειροτονία τέλεσε, συμπαραστατούμενος από άλλους Αρχιερείς, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος εντέλει της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον ανεβίβασε στον Θρόνο, αναφωνώντας πολλάκις το "Άξιος"

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την χειροτονία συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γλυφάδος κ. Παύλος, Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ - Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, Πηλουσίου κ. Νήφων - Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου και Νουβίας κ. Νάρκισσος. Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή προσήλθε πληθώρα Κληρικών και όμιλος προσκυνητών εξ Ελλάδος, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων της Μεγάλης Πόλεως, ως και πιστοί της Αλεξανδρινής Παροικίας.

Οι συνεργάτες του Νυχθημερόν εύχονται στον νέο Επίσκοπο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας δύναμη εξ ύψους για την ωφέλεια του δευτερόθρονου Πατριαρχείου και την καύχηση της Μεσσηνιακής Γης που τον γέννησε! Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: