e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Α΄ Χαιρετισμοί 2015 στην Χρυσοπηγή του Μπόχαλη Ζακύνθου

Ώρα 4 το απόγευμα της Παρασκευής 27ης Φεβρουαρίου 2015 






































Κατά το τοπικό έθος, οι Α΄ Χαιρετισμοί στο προάστιο του Μπόχαλη Ζακύνθου εψάλησαν σήμερα, στις 4 το απόγευμα. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι φιλακόλουθοι ανέβηκαν ώς τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και η περίπυστη Εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής. Ενώπιον της γλυκείας αυτής Εικόνας ακούστηκε η πρώτη στάση των Οίκων, τους οποίους έψαλε κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας, προσκληθείς ευγενώς από τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Ιερομόναχο Νικόδημο Κεφαλληνό. Στο Ψαλτήρι εκτάκτως προΐστατο ο πολύς ιεροψάλτης Πολυδεύκης Μπετίνης, βοηθούμενος από τους ψάλτες της Ενορίας. 

Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα ο π. Παναγιώτης ανέφερε ότι απευθυνόμενοι προς την Θεομήτορα μόνο χαιρετισμούς και λόγους ευγνωμοσύνης ή δεήσεως μπορούμε να εκστομίσουμε, ουδέποτε βλασφημίες και κακότητες -όπως, αλίμονο, συμβαίνει ενίοτε- διότι ακριβώς πρόκειται για τη Μητέρα μας και τη Μάνα του ουδείς διανοείται ή τολμά να την υβρίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: