e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Εσπερινός Εγκαινίων στον Ι. Ν. Αγ. Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυθραία [φωτογραφίες + video]

του Σπύρου Παπαγεωργίου 



















































Με την παρουσία πλήθους πιστών της περιοχής και πλειάδος ιερέων τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των εγκαινίων στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυρθαία.

Προηγήθηκε η υποδοχή της κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία από την ομώνυμη Μονή, υπό του Καθηγουμένου αυτής, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ καθώς και τεμαχίου λειψάνου της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας και την Ι. Μ. Προφήτου Ηλιού, το οποίο θα μείνει μόνιμα στο Ναό, κομιζόμενο από τον Ζακύνθιο Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Κλάδη. Στη συνέχεια πορεύθηκαν εν πομπή προς το Ναό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισίας, όπου τα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ενώ ο κόσμος έραινε με ροδοπέταλα.

Ο κ. Κύριλλος τα τοποθέτησε σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζιο εντός του Ναού και εν συνεχεία εναπόθεσε τα μαρτυρικά λείψανα στην Αγία τράπεζα και τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των εγκαινίων.

Λίγο πριν την απόλυση εξήγησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την διαδικασία των εγκαινιασμού που θα τελεστεί αύριο και τον συμβολισμό της κάθε ενέργειας, ενώ ευχαρίστησε τους Ηγουμένους των Μονών Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και Προφήτου Ηλιού Θήρας για την παραχώρηση των λειψάνων που θα λαμπρύνουν την περίσταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: