e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

+ο Κ.Β.

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 




Τον Ιούνιο του 2011 έγραψα ορισμένους ταπεινούς στίχους ως κανίσκιον εορταστικόν στα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τους οποίους και απέστειλα στον σεπτό Παραλήπτη. Εκείνος -όντας ευγενέστατος και γαλαντόμος- ευχαρίστησε με κάρτα του. Δείτε ΕΔΩ το ποίημα κι ΕΔΩ το πατριαρχικό ευχαριστήριο. 

Το ποίημα εκείνο, με τίτλο "Το Δίκιο" βρήκε την οριστική θέση του στη νέα ποιητική συλλογή μου "Ανακαλυπτήρια", που μάλιστα απέστειλα στον εν Φαναρίω Πρώτο των Ορθοδόξων καθηκόντως και οφειλετικώς. Έτσι έληξε εκείνη η σεβαστική συναναστροφή! 

Έτσι τουλάχιστον νόμιζα!... Πριν κάμποσο καιρό έλαβα ένα γράμμα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εντός του οποίου υπήρχαν δύο φωτοτυπίες: Η πρώτη ήταν εκ του εξωφύλλου του 116ου τεύχους του περιοδικού Ίμβρος (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014) και η δεύτερη μιας εσωτερικής σελίδας του τεύχους. Εκεί, όπως διαπίστωσα, αναδημοσιεύτηκε -με θερμά λόγια για την ταπεινότητά μου- το ποίημα "Το Δίκιο", όπου επισημαίνεται ότι "η αναδημοσίευση (...) επετράπη υπό της Α. Θ. Παναγιότητος". 

Έως εδώ καλά και άριστα! Ποιος όμως μου απέστειλε τις φωτοτυπίες για να λάβω -προφανώς- γνώση της αναδημοσίευσης;;; Η λύση του... αινίγματος ήρθε από τη φωτοτυπία του εξωφύλλου του τεύχους, όπου, σε κεντρική θέση, υπάρχουν χειρόγραφα, με κόκκινο μελάνι, τα εξής: "Μετ' ευχαριστιών και θερμών ευχών διά το Άγιον Πάσχα +ο Κ.Β." 

Κατανοείτε την έκπληξη και τον θαυμασμό μου για την υπερβάλλουσα αγάπη του Πατριάρχη μας προς πάντας!!! Ας είναι καλά να μας σκεπάζει όλους με την πατρική στοργή του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: