e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εν όψει της αυριανής Πρωτοχρονιάς 2016 στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου








Πάντα κατά τάξιν στην Ενορία μας και δη στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, για την αυριανή Πρωτοχρονιά, κατά την οποίαν η Εκκλησία εορτάζει, με κάθε επισημότητα, την Περιτομή του Χριστού και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. 
          Κατ' αρχήν θα τελεσθεί η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, θα γίνει η Δοξολογία για το Νέο Έτος 2016 και στη συνέχεια -σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών- θα κοπεί η παραδοσιακή ζακυνθινή Κουλούρα! 
          Φέτος διαθέτουμε δύο Κουλούρες για κόψιμο, συνεπώς τα "ηυρέματα" θα είναι δύο, άρα και τα ειδικά δώρα θα είναι δύο, σε αυτούς εκ του εκκλησιάσματος που θα εύρουν τα σχετικά νομίσματα. Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η Κουλούρα κόβεται κατ' έτος, για να τιμηθούν ιδιαιτέρως οι Ιεροψάλτες και οι βοηθοί ιεροψαλτών της Ενορίας μας!


Το κρύο και η ανάστατη ατμόσφαιρα, όντως χειμωνιάτικη πια ενέσκηψε και σ' εμάς, τελευταία ημέρα του 2015. Ο χρόνος που τελειώνει, εξουθένωσε την πατρίδα μας ως πολιτική - οικονομική - κοινωνική οντότητα. Αισθανόμαστε όλοι πρόσφυγες στον ίδιο μας τον τόπο, στο ίδιο μας το σπίτι... Ας ευχηθούμε το επί θύραις Έτος 2016 να είναι εκείνο, που θα μας φέρει ξανά στον εαυτό μας, στο σπίτι του Πατέρα, όπου θα κουρνιάσουμε υπό τη Στοργή και την Αγάπη Του. Εάν ορθώσουμε ηθικό και πνευματικό ανάστημα, εάν κρατήσουμε αγέρωχες τις έσω άμυνές μας, ουδείς ενάντιος θα μπορέσει να μας χειραγωγήσει. Μακάρι έτσι να γίνει!!!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: