e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες Βαπτίσεις στο Pointe-Noire


























Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2015, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις πενήντα νεοφωτίστων γηγενών αδελφών όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις τρεις Ενοριακές Κοινότητες του Pointe-Noire, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του υπό ανέγερσιν Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της ιδίας πόλεως. 

Απευθυνόμενος στους νεοφύτους αδελφούς ο Θεοφιλέστατος ερμήνευσε θεολογικώς την σημασία του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν, προτρέποντας όλους να καταστούν πιστά και ευσεβή μέλη Της.

Σημειώνεται ότι κατ’αυτήν την ημέρα τελούνται βαπτίσεις σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Επισκοπής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: