e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Μια εργασία για το Δίκαιο στην Ηλεία επί Οθωμανοκρατίας

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Αυτές τις ημέρες λάβαμε τη νέα εργασία του Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Σπανοπούλου, έμπειρου ήδη -παρά τη νεότητά του- ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, ανάτυπο από την Ηλειακή Πρωτοχρονιά, Ηλειακό Πανόραμα 16, 2006, με τίτλο "Η εφαρμογή του Δικαίου στην Ηλεία κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας"

Ο ερευνητής-συγγραφέας, νέος επιστήμονας και Μάστερ Θεολογίας, ανατρέχοντας στις τοπικές πηγές, αναδεικνύει με τρόπο επιστημονικό και συνάμα εύληπτο στιγμές δικαίου στην περιοχή της Ηλείας, γενέθλιο τόπο του, κατά την μακρότατη περίοδο της σκλαβιάς, με κάθε έννοια. 

Τον συγχαίρουμε για την εκδοτική δραστηριότητά του! Είναι παρήγορο οι ιερείς μας να καταγίνονται με την τοπική και όχι μόνον Ιστορία και Γραμματεία, διότι έτσι δικαιώνεται η κοινή πεποίθηση ότι οι εκκλησιαστικοί άνθρωποι αποτελούν τους διασώστες των πνευματικών τιμαλφών σε κάθε καιρό, ιδιαίτερα στον δικό μας κακό καιρό και αδιέξοδο τόπο! Εύγε π. Φιλάρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: