e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

2η ημέρα της Επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στη Μητρόπολη Μουάνζας










Την 10ην Οκτωβρίου, τρίτη μέρα της ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, με τη συνοδεία του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και του Έλληνα Βουλευτή Δράμας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επεσκέφθη ατμοπλοϊκώς την πόλιν GEITA, κέντρο εξορύξεως χρυσού, όπου υπάρχει ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ως γνωστόν, η Μητρόπολη Μουάνζας βρίσκεται πέριξ της Λίμνης Βικτόρια, της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης στον κόσμο, στα σύνορα με την Ουγκάντα και την Κένυα.

Ο Μακ. Πατριάρχης επεσκέφθη τον Νομάρχη της περιοχής GEITA κ. MSTAAFU EZEKIEL KYUNGA, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς πάνω σε θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την συνεχώς αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή και συνανεστράφη με τους απλούς αλλά ευλαβείς πιστούς, στους οποίους έδωσε την πατριαρχική ευλογία του.

Επίσης να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Μητρόπολη Μουάνζας, μετά την ίδρυσή της, το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: