e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κυριακή της Χαναναίας, εν μέσω πλημμυρίδος, στο Μπανάτο Ζακύνθου




































Ολίγοι κατάφεραν σήμερα (29 Ιανουαρίου 2017) να φθάσουν έως τον Ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, εξαιτίας της πλημμυρίδος, η οποία ενέσκηψε ξανά στην περιοχή μας από χθες το βράδυ, κυρίως στα καμποχώρια, δυσκολεύοντας αφάνταστα (ή και απαγορεύοντας) την πρόσβαση για εκκλησιασμό. 

Μολοντούτο, όσοι κατορθώσαμε να φθάσουμε στην Ευχαριστιακή Σύναξη, μνημονεύσαμε σήμερα -συν τοις άλλοις- δύο εξέχοντες Ιεράρχες, οι οποίοι έχουν περάσει στην Αιωνιότητα: Τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο (εννέα έτη μετά την εκδημία του) και τον αοίδιμο Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα (40 μόλις ημέρες από την κοίμησή του). Ας έχουμε την ευχή και των δύο εκκλησιαστικών πατέρων!...

Έψαλαν κατανυκτικά οι Ιεροψάλτες του Ναού κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, ενώ ομίλησε επίκαιρα για την επίμονη υπομονή της Χαναναίας ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης.

[Φωτογραφίες: Κώστας Μπουργάνης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: