e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Αγ. Νικολάου Marricville και στο Opera House του Σίδνεϊ


Σεβαστέ π. Παναγιώτη, Χρόνια πολλά!

Ο Ελληνισμός εόρτασε με κάθε επισημότητα την Εθνική μας Παλιγγενεσία σε ολόκληρη την Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ, μετά από την Δοξολογία που εψάλη σε όλους του Ι. Ναούς, περί την 1 μμ. έγινε συγκέντρωση στο Μνημείο του Martin Place, στο Κέντρο της Πόλης όπου εψάλη Επιμνημόσυνος Δέησις και έγινε κατάθεση Στεφάνων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Μεγαλειώδης Παρέλαση από Χιλιάδες Ελληνόπουλα των Κολεγίων και των Σχολείων, όπου κατέληξε στο Opera House.
     Την Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, η Πρωθυπουργός της Πολιτείας, Μέλη της Πολιτειακής και Κοινοπολιτειακής Κυβερνήσεως, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Πολιτεία.
     Το Εορταστικό Πρόγραμμα ήταν κατάμεστο από θερμότατες ομιλίες τόσο από τον Σεβασμιότατο όσο από ξένους ομιλητές για την σημασία της 25ης Μαρτίου.
     Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το πρωινό στον Άγιο Νικόλαο και από την Γιορτή στην πόλη.

Εν όψει των Αγίων Εορτών Ευχόμεθα σε όλους ΑΓΙΟ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!   

Με αδελφική αγάπη
π. Νικόλαος Μποζίκης


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: