e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εκπροσώπηση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου στην ορκωμοσία 62 νέων πτυχιούχων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων










Στην ορκωμοσία των 62 νέων πτυχιούχων των κατευθύνσεων Τεχνολόγων Φυσικού Περιβάλλοντος και Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο του εν Ζακύνθω ΤΕΙ, την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, κληθείς να απευθύνει χαιρετισμό, είπε τα ακόλουθα: 

Εντιμότατοι Άρχοντες, 
Ελλογιμότατοι Κύριοι καθηγητές και Διδάσκοντες, 
Ελλογιμοτάτη Κυρία Λούκα Κατσέλη,
Αγαπητοί νέοι Επιστήμονες, 
Κυρίες και Κύριοι φοιτητές, 
Κυρίες και Κύριοι παριστάμενοι, 
     δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σχολείο εν γένει παραλαμβάνει τον άνθρωπο ξύλο απελέκητο, κατά το κοινώς λεγόμενο, και μες από το διαρκές και πολύπλευρο λάξευμα -ως επιδέξιος ξυλογλύπτης- του παρέχει μορφή και λόγο ύπαρξης, δηλαδή τον μορφώνει

Αυτή η μόρφωση βέβαια, της οποίας σήμερα, αγαπητοί νέοι πτυχιούχοι, απολαμβάνετε την επιβράβευση, αποτελεί μια πρώτη κατάκτηση, διότι το μορφωτικό λάξευμα ουδέποτε λήγει. 

Όμως η μόρφωση αποτελεί και πράξη αντίστασης σε όλα εκείνα, τα οποία τεκταίνονται στην πατρίδα μας για εμάς, χωρίς εμάς... Αντίσταση σε κάθε μορφή νέας προδοσίας και δωσιλογισμού σε όλα τα επίπεδα του κοινοτικού βίου, διότι -αλίμονο- δεν παύει να ισχύει η θλιβερή διαπίστωση του αγίου της Λογοτεχνίας μας και συντοπίτη μας, Διονυσίου Σολωμού: 
"Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε, 
πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε"

Ακούστε τον λόγο του Ποιητή και ορθώστε ανάστημα γνώσης και επίγνωσης απέναντι σε κάθε απόγνωση!

Κυρίες και Κύριοι, 
     βρίσκομαι ενώπιόν σας εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, οποίος, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, βρίσκεται εκτός Ελλάδος, σε προγραμματισμένο προ πολλού ταξίδι. 

Έχετε την αγάπη, τις ευχές και των δύο, βεβαιωθείτε μάλιστα για το εκπεφρασμένο -πολυμερώς και πολυτρόπως- αμείωτο ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για τα δίκαια του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος όπου βρισκόμαστε!

Καλή συνέχεια με αδιάπτωτες και καλλίκαρπες επιτυχίες!



Δεν υπάρχουν σχόλια: