e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πρώτη χειροτονία κληρικού στην Αδριανούπολη μετά από 100 περίπου χρόνια


Την πρώτη χειροτονία κληρικού από το 1922 τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Αδριανουπολεως.

Ο χειροτονηθείς Νικόλαος Φραγκακης από τις Σάππες Ροδόπης είναι ο κατά σάρκα πατέρας του υπογραμματέως της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Γρηγορίου Φραγκάκη, ο οποίος, μετά την κοίμηση της συζύγου του, αποφάσισε να αφιερωθεί στην υπηρεσία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Κατά την εις Διάκονον χειροτονία του έλαβε το όνομα Πολύκαρπος. Πρέπει να τονίσουμε ότι το όνομα επέλεξε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προς τιμήν του τελευταίου Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Πολύκαρπου Βαρβάκη, του και ιδρυτού της Νέας Ορεστιάδας.

Ο π. Πολύκαρπος θα υπηρετεί εφ' εξής στη Μητρόπολη Αδριανουπόλεως.

Παρών συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: