e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Κυριακή, 12.8.2018, στο Μπανάτο Ζακύνθου, με ανάμνηση της φονικής Σεισμοπυρκαγιάς του 1953




Πρωί Κυριακής ΙΑ΄ Ματθαίου, 12ης Αυγούστου 2018, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Κατ' αυτήν αναθυμούμαστε οι Ζακυνθινοί την 12η Αυγούστου 1953, οπότε το νησί μας κατακρημνίστηκε και κατακάηκε υπό την σφοδρότατη μήνι του Εγκέλαδου. 
     Σήμερα, λοιπόν, 65η επέτειο από την αποφράδα εκείνη ημέρα, κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεώς μας μνημονεύσαμε τους τεθνεώτες της Σεισμοπυρκαγιάς του 1953, προσευχόμενοι υπέρ μακρύνσεως του φόβου και της απειλής του Σεισμού. Ειδική Ακολουθία έχει ποιηθεί από ετών υπό π. Παναγιώτου Καποδίστρια, η οποία αναπέμπεται στους Ναούς του νησιού την β΄ Κυριακή κάθε Αυγούστου.
     Εκτάκτως εκκλησιάστηκε σήμερα εις τα καθ' ημάς ο αγαπητός και σεβαστός π. Ιωάννης Ζαρκάδης, πρώην Εφημέριος Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας, μόνιμος κάτοικος Μπανάτου.
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: