e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ολίγα για την Κοίμηση της Θεοτόκου

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 
ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
15 Αυγούστου 2018


Γράφει ο π. Αναστάσιος Στεργιώτης 

«Μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ούς εθήλασας», κραύγασε μια γυναίκα στο πλήθος. Το ίδιο νιώθει την ανάγκη να φωνάξει κάθε Χριστιανός όλων των αιώνων και όλων των εποχών.

Η Εκκλησία την ονομάζει «Πλατυτέρα των Ουρανών», διότι χώρεσε στην μήτρα της τον Υιό και Λόγο του Θεού και αυτό έγινε δια Πνεύματος Αγίου και όχι με τον γήινο και ανθρώπινο τρόπο. 

Εμείς οι πιστοί είμαστε ευτυχείς, διότι όντας κληρονόμοι αυτής της θείας παρακαταθήκης του Λόγου του Θεού και του Ευαγγελίου, καλούμαστε στη ζωή μας να τα εφαρμόσουμε.

Ο Λόγος του Θεού είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Μας ελευθερώνει από τα φθαρτά, τα γήινα και τα δεσμά του θανάτου. 

Η Παρθένος Μαρία βάσταξε μέσα της τον Θεάνθρωπο. Και κάθε πιστός, ο οποίος φέρει μέσα του κι αυτός τον Χριστό, αγιάζεται από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Η Υπεραγία Θεοτόκος έγινε Μητέρα της Ζωής δια της υπακοής, της ταπεινότητας και της αγνότητάς της. Το ίδιο και κάθε πιστός μιμούμενος αυτήν θα καταστεί άγιος και άλας της γης. Γένοιτο!                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: