e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η "οικογενειακή" φωτογραφία της Συνάξεως των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου 2018


Για όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας εξασφαλίζεται -κατά το δυνατόν- η λεγόμενη "οικογενειακή" φωτογραφία. Eε, λοιπόν, και η Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου 2018, η οποία συγκλήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ακόμη διαρκεί, απέκτησε σήμερα την δική της ιστορική φωτό, αποτυπωμένη μπροστά στον περιώνυμο Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου (Ταξίμ). 

Ιεράρχες έρχονται και παρέρχονται, ο θεσμός πάντως της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της Μητρός Εκκλησίας, μένει και όχι μόνον καταγράφεται από την ιστορία, αλλά εν πρώτοις δημιουργεί Ιστορία.
Η φωτό είναι του π. Μ. Π.


Holy Synaxis of the Metropolitans and Archbishops of the Ecumenical Patriarchate from all over the World, at the Holy Trinity Church (Hagia Triada of Stavrodromion), near Taksim Square 
photo by Nikos Manginas / Ecumenical Patriarchate

Δεν υπάρχουν σχόλια: