e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί τον λαό του σε κοινή προσευχή στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία Κιέβου


Ανοικτή πρόσκληση προς την κοινότητα των Ουκρανών κάνει, μες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, για κοινή συνάντηση και προσευχή στην μεγάλη και ιστορική πλατεία, μπροστά από τον εμβληματικό Ναό της του Θεού Σοφίας του Κιέβου, αύριο Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, στις 9.30 το πρωί. Ο σκοπός; Η ενδυνάμωση όλων όσοι εργάζονται για τη μεγάλη υπόθεση της εκκλησιαστικής Αυτοκεφαλίας στη χώρα! "Για την Ουκρανία, τον στρατό της, τη μοναδική Εκκλησία της", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει! Ταυτόχρονα επισημαίνει την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου της Ουκρανίας σε αυτή την προσευχητική συνάντηση.

Παρενθετικά να σημειωθεί εδώ ότι έχει ριχθεί η ιδέα, όταν υπάρξει το Συμβούλιο για την ένωση των τοπικών Ορθόδοξων τάσεων, τούτο να συμβεί στον εν λόγω μεγαλοπρεπή Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ιδού το κείμενο - κάλεσμα του Ποροσένκο, στα ουκρανικά: 

До мене звернулася група шанованих громадських лідерів, серед яких Юрій Щербак, Дмитро Павличко, Михайло Слабошпицький. Вони пропонують українській громаді спільно помолитися 14 жовтня за Україну, її військо і єдину церкву, яку творимо разом.

Закликаю всіх небайдужих: давайте всією громадою станемо до подячної молитви за автокефалію для нашої Церкви.

Пропоную зібратися на історичному Софійському майдані 14 жовтня о 9.30 ранку.

Δεν υπάρχουν σχόλια: