e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Στίχοι επιτοίχιοι του "Φιλόπατρι", σε light installation, αύριο στη βραδιά Κάλβου του "Αληθώς"


Αύριο, 10.2.2019, στην προετοιμαζόμενη Βραδιά Κάλβου, παραγωγή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", η οποία θα λάβει χώραν εντός του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, ώρα 7.30 μ.μ., θα υποδέχονται το κοινό στίχοι επί του τοίχου του ναού μες από ένα light installation, το οποίο επιμελήθηκε και θα πραγματοποιήσει ο συνεργάτης του Κέντρου, Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας, σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μάτσα και Ιωάννη Σπ. Κοντονή.

Οι στίχοι προέρχονται από τα σωζόμενα χειρόγραφα του "Φιλόπατρι" Ποιητή μας, του μεγάλου αυτού Ζακύνθιου και, ενατενίζοντάς τους ο προσερχόμενος, θα αγκαλιάζεται -τρόπον τινά- από αυτούς και θα προδιατίθεται ευοίωνα για ό,τι κάλβειο θα ακροασθεί στην αφιερωματική εκδήλωση.

Οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες προέρχονται από την αποψινή γενική πρόβα.














Δεν υπάρχουν σχόλια: