e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο εορτασμός της Ζακύνθου για την 155η επέτειο Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (photos + video)


Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 155 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις η γενική γραμματέας Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη. 
     Σήμερα στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης. 
     Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε o Ηλίας Φλάμπουρας – Νιέτος, Διευθυντής τους 1ου Δημοτικού Σχολείου. 
     Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο). 
     Στις 11:30 ξεκίνησε η παρέλαση των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γυμνάσια) των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων. 
     Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος δέχτηκε στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου (Διοικητήριο), τις πολιτικές και διοικητικές Αρχές και τους πολίτες του Νομού.
[πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ]














































Δεν υπάρχουν σχόλια: