e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Σεμνοπρεπώς τιμήθηκε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στο Μπανάτο της Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, 14ης Ιουλίου 2019, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, εκτός από τους Αγίους της ημέρας, τιμήθηκε μεθεορτίως η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, εκ μεταφοράς από τις 12 τρέχοντος μηνός. 
     Στο κέντρο του ναού εξετίθετο για προσκύνημα το Εικόνισμα του τιμωμένου Αγιορείτου Πατρός, ευσεβής δωρεά της κ. Ντενίκας Κοντονή. Αρτοκλασίες προσεκόμισαν οι Οικογένειες Ντ. Κοντονή και Φωτίου Ροδίτη. Τα Κόλλυβα του Αγίου προσέφερε κι εφέτος ο ιερέας Ιωάννης Ρένεσης, ο διατελέσας Διάκονος στην Ενορία μας. Ο ανθο-διάκοσμος πέριξ του Εικονίσματος ήταν δέηση του κ. Παύλου Δεσύλλα.
     Στο ψαλτήρι ήταν οι Ιεροψάλτες μας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Ο κ. Ζούλας, εμβριθής θεολόγος και κήρυκας του θείου λόγου, ομίλησε προς το ικανό εκκλησίασμα, με θέμα: "Ό όσιος Παΐσιος ο νέος. Συνοπτικά στοιχεία του βίου, του έργου και της συμβουλευτικής του". Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!
     Δεκάδες ευλαβουμένων τον κοσμαγάπητο Άγιο από την Ενορία, αλλά και από τα περίχωρα, κατέφθασαν, ώστε να συνεορτάσουν τον επιλεγόμενο "Ασυρματιστή του Θεού", αρκετοί μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τους δωρητές της σεμνής εορτής και όσους συμμετείχαν με τη φυσική παρουσία τους!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]  











































Δεν υπάρχουν σχόλια: