e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Θερινό σινεμά στο πλάτωμα της Φανερωμένης Μπανάτου




Μια παρέα μελών της παλαιάς "Νεανικής Συντροφιάς Βανάτου", παιδιά της Ενορίας μας που σύχναζαν στο Ιερό Βήμα προ δεκαπενταετίας και πλέον, σήμερα μάλιστα είναι χρήσιμα στελέχη της κοινωνίας μας, επιθύμησαν να επιστρέψουν στην αυλή του Ναού μας μ' έναν ασυνήθιστο και ρομαντικό τρόπο: Ζήτησαν κι έστησαν θερινό σινεμά, με προβολή μιας ταινίας της επιλογής τους, το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2019.

Καθώς πέρασε και ο γράφων από την όμορφη αυτή συντροφιά, αναθυμήθηκε τον ευαγγελικό λόγο (Ματθ. 23, 37) και ψιθύρισε: 
     - Τι θαυμάσιο "ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου, ὃν τρόπον ὄρνις ἐπισυνάγει τὰ νοσσία αὐτῆς ὑπὸ τὰς πτέρυγας"!!!

π. Π. Κ.

Υστερόγραφο: Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν την είσοδο της τηλεόρασης στη ζωή μας, το πλάτωμα και ο τοίχος της Φανερωμένης μας ήταν ο τρόπος και ο τόπος εβδομαδιαίας προβολής ταινιών, τόσο κοσμικού κινηματογράφου (από τον πασίγνωστο "Μπόρτολο"), όσο και εκκλησιαστικού (από πλευράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, της εποχής Μητροπολίτου Αποστόλου, επί Επταετίας). Οι παλαιότεροι νοσταλγούμε γλυκά εκείνες τις μνήμες καιρών αλλοτινών!...


Δεν υπάρχουν σχόλια: