e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Συμπαράσταση της Μητροπόλεως Ζακύνθου προς τους κατοίκους της πυρόπληκτης περιοχής Κερίου


Σήμερα το πρωί οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια μετέβησαν στο γραφικό και φιλοπρόοδο χωριό Κερί Ζακύνθου, εκεί όπου σταμάτησε η χθεσινή μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά, η οποία προήλθε από τη Λιθακιά και τον Αγαλά, προξενώντας μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή στο υπάρχον δάσος και τους υπεραιωονόβιους ελαιώνες. 
     Εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας εκφράστηκε αμέριστη συμπαράσταση προς τον ιερέα της Ενορίας Κερίου π. Ιωάννη Παράσχη, τους κατοίκους, τους πυροσβέστες της Ζακύνθου και τις δυνάμεις ενίσχυσης που κατέφθασαν χθες, τους εθελοντές και τον καθένα που προσπάθησε, ίδρωσε και αγωνίστηκε για να μην έχουμε θύματα, ούτως ώστε σήμερα να είναι μια πολύ καλύτερη μέρα από χθες, αν και όλοι βρίσκονται ακόμη σε επαγρύπνηση, φοβούμενοι αναζωπυρώσεις, δεδομένου ότι αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων.
     Στο Κερί, σημειωτέον, έχει στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο της περίστασης, όπου οι εκκλησιαστικοί συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους παρόντες παράγοντες: τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, τον  Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γιώργο Στασινόπουλο και άλλους πολλούς.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: