e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση Μητροπολίτου Νιγηρίας για μνημόνευση του Κιέβου Επιφανίου από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο


Μόλις έγινε γνωστή η σημερινή πρώτη μνημόνευση εν τοις Διπτύχοις του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος έκανε στο "Νυχθημερόν" την ακόλουθη δήλωση:

"Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης μας κ.κ. Θεόδωρος έγραψε σήμερα χρυσή σελίδα στην Ιστορία όχι μόνο της Αφρικανικής, αλλά και της παγκόσμιας Ορθοδοξίας. 
     Μνημονεύοντας για πρώτη φορά σήμερα στα Δίπτυχα τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, δεν αποδέχεται απλώς μιαν αρτισύστατη Εκκλησία πολλών εκατομμυρίων -πνευματικά εμπερίστατων μέχρι πρότινος- Ουκρανών, αλλά αποδεικνύει ότι συμπορεύεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως σύμψυχος και συγκυρηναίος. 
     Από πλευράς μου, θεωρώντας ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των αδελφών Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στέκω δίπλα στον Προκαθήμενό μας, στηρίζοντάς τον κατά πάντα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: