e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Τηλεφωνική επικοινωνία Πατριαρχών Οικουμενικού και Αλεξανδρείας για το Ουκρανικό

Ικανοποίηση στο Φανάρι προκάλεσε η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο. Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, κάτω από το κελί του Αγίου του 20ου αιώνα. 
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε λόγο για ένα μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. «Μια Ορθόδοξη Οικογένεια προσετέθη σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ορθοδοξία. Πριν κατέβουμε παιδιά μου (ενν. για τον Πατριαρχικό Εσπερινό) τηλεφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου διότι με πολύ προσευχή, με πολύ σύνεση με πολύ περίσκεψη φθάσαμε σε αυτό το μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός. Η πατρίδα μας χαίρει κύριε Πρέσβη, η Εκκλησία καταγράφει, οι άνθρωποι οραματίζονται και ο Θεός από τους ουρανούς ευλογεί».
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Πατριαρχική Επιτροπεία, συγχοροστάτησαν με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο Γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος (Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Αθήνα), ο Μητροπολίτης Πηλουσίου, κ. Νήφωνας και ο επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης και Κοινοτικοί παράγοντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: