e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Εκκλησιασμός των μαθητών της περιφέρειας Μπανάτου για τα επί θύραις Χριστούγεννα 2019


Πρωί Δευτέρας, 23ης Δεκεμβρίου 2019 και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, εκκλησιασθέντων εν όψει αγίου Δωδεκαημέρου των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου της περιοχής μας. Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε επίκαιρα προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έψαλε οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Μπανάτου στην Εικαστική Έκθεση Μπιάζη του "Αληθώς"


Σήμερα το πρωί, 23 Δεκεμβρίου 2019,  παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στη νεόδμητη Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του εν Βανάτω Ζακύνθου Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", κατέφθασαν πλήθος μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μπανάτου, με τους καλούς εκπαιδευτικούς τους. 
     Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να προσλάβουν -το κατά δύναμιν- τους αγιογραφικούς και ζωγραφικούς πίνακες της Εικαστικής Έκθεσης του Νίκου Μπιάζη-Σεντή. 
     Ο ίδιος ο ζακύνθιος καλλιτέχνης ήταν παρών κι εξηγούσε στα παιδιά το πώς και το γιατί της τέχνης του. Εκείνα, με τον αθώο αυθορμητισμό τους, εξέφρασαν πολλές και διάφορες απορίες, έμοιαζαν μάλιστα με απαιτητικά μελισσόπουλα, που πάσχιζαν να εισπράξουν γύρη από τα τριγύρω τους άνθη. 

Μήνυμα Χριστουγέννων 2019 Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ [κείμενο - video]


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄
ΧΑΡΙΤΙ και ΕΛΕΕΙ ΘΕΟΥ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Προς 
Το Τίμιο Πρεσβυτέριο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον  Ευσεβέστατο Λαό της εν Ζακύνθω Εκκλησίας

 «Η γέννησίς σου, Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως…»

Αγαπητοί συνεορταστές, 
     Ο ιερός υμνωδός παρουσιάζει το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού, ως αιτία της ανατολής σε αυτόν τον κόσμο του φωτός της Γνώσεως. Μιας Γνώσεως, η οποία είναι πνευματική και γι’ αυτό είναι ολοκληρωμένη. Αυτή η Γνώση έχει την δυνατότητα να προσφέρει στον αποδέκτη της, Αυτογνωσία και Σοφία, ώστε να κατανοήσει τον σκοπό της υπάρξεώς του, της πορείας του και την έννοια του αγώνα, που καλείται να αναλάβει.

Ενίσχυση απόρων οικογενειών από το Φιλόπτωχο της Μητροπόλεως Ζακύνθου


Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των δράσεων του Φιλοπτώχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, διανεμήθηκαν περί τα 200 δέματα τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου. 
     Στη λίστα των δικαιούχων έχουν ενταχθεί οικογένειες με δίκαια κοινωνικά κριτήρια και προσκαλούνται, σε τακτά διαστήματα, να λάβουν τρόφιμα, με διακριτικότητα, μέσω ειδικού προγράμματος της κινητής τηλεφωνίας.