e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και ο Μέγας Αγιασμός 2020 στην Ενορία Δράκα Ζακύνθου


Πρωί Τρίτης, 7ης Ιανουαρίου 2019, στον Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου του συνοικισμού Δράκα Ζακύνθου, όπου εφημερεύει ο π. Ιωάννης Ρένεσης, για την θεία Λειτουργία προς τιμήν του αγίου Προδρόμου και Βαπτιστού. 
     Έγινε Ιερατικό Συλλείτουργο από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον οικείο Εφημέριο, ακολούθως δε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, εξαιτίας του ότι χθες ο Ναός δεν είχε λειτουργική σύναξη. Τούτο σημαίνει ότι οι Δρακιώτες γιόρτασαν σήμερα Θεοφάνια. 
     Ο π. Παναγιώτης έκανε το ανάλογο κήρυγμα, ευχόμενος συνάμα και στον άγοντα σήμερα τα ονομαστήριά του, Εφημέριο π. Ιωάννη.
[Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Στεριώτης]

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: