e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020 στο Παρίσι


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Παρίσι, παρά την ανησυχία λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων Κορονοϊού στη γαλλική πρωτεύουσα. 
     Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπων Ρηγίου κ. Ειρηναίου και Μελιτηνής κ. Μαξίμου, καθώς και κληρικών εκ προσώπου των εν Γαλλία μελών της Επισκοπικής Συνελεύσεως (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πατριαρχείο Ρουμανίας). 
     Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Alexis Struve, Αρχιερατικός Επίτροπος των ρωσόφωνων ενοριών της Ι. Μ. Γαλλίας, ενώ τους ύμνους απέδωσαν χορωδίες στα ελληνικά και γαλλικά. Παρέστησαν η Πρέσβης της Ελλάδος καθώς και εκπρόσωποι των Πρεσβειών Κύπρου και Ουκρανίας.































Δεν υπάρχουν σχόλια: