e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Χριστός Ανέστη στο Kitwe της Ζάμπιας κατά τον Εσπερινό της Μεσοπεντηκοστής


12 Μαΐου 2020. Ο Εσπερινός της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου της Ελληνικής κοινότητας του Κιτούε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας κ Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω Covid 19, λέγοντας: 

"Φέτος δεν μπορέσαμε να μεταδώσουμε το αναστάσιμο Φως από λαμπάδα σε λαμπάδα, όπως είναι το έθιμο των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ας ανοίξουμε όμως τις καρδιές μας στο φως της ελπίδας και ας προσευχόμαστε για τους ερευνητές που προσπαθούν να βρουν τη θεραπευτική αγωγή και για όλους όσους παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ας γίνουν τα σπίτια μας « οι κατ' οίκον εκκλησίες όσο διαρκεί η έκτακτη κατάσταση. Ο Αναστάς Χριστός μας καλεί σε μια συνεχή ανανέωση μας καλεί να ανανεώσουμε την προσωπική μας σχέση μαζί Του. Καλούμαστε να ενισχύσουμε την αγωνιστικότητά μας για την επικράτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της αγάπης. Ας προχωρούμε στη ζωή έχοντας ως οδηγό τον Αρχηγό της ζωής! Αυτόν πού τόσο μας αγάπησε και νίκησε τον θάνατο για μας. Ας ζούμε την καθημερινότητά μας με πασχαλινή ευφροσύνη. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!"










Δεν υπάρχουν σχόλια: