e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων στα Στροφάδια


Το ιστορικό μοναστήρι των Στροφάδων επισκέφθηκε στις 18 Αυγούστου 2020 ο κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη και την κ. Κατερίνα Μοθωναίου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Βλαχούλης πραγματοποίησε και άλλες επισκέψεις, στην πόλη και τα χωριά του νησιού μας, σε ιστορικούς χώρους και μνημεία που χρήζουν τεχνικής στήριξης, όπως το κωδωνοστάσιο του ιερού ναού Φανερωμένης, στην πόλη της Ζακύνθου.

Ο κ. Βλαχούλης, συνοδευόμενος πάντοτε από την αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και Οικονομικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κατερίνα Μοθωναίου, είχε συναντήσεις συνεργασίας με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ Δ΄ και με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ο οποίος τους ξενάγησε  στο Καστρομονάστηρο των Παλαιολόγων στα Στροφάδια.

Η ελπίδα έχει αναπτερωθεί και η προσευχή της τοπικής Εκκλησίας είναι να επιβεβαιωθεί επιτέλους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: