e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Εικόνες σοκ από συγχρωτισμό στο λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου


21.11.2020 | 20:25

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν τους πιστούς στη Σερβία να συρρέουν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του πατριάρχη Ειρηναίου αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας.

Όχι μόνο δεν τηρούν καμία απόσταση, αλλά χωρίς μάσκες φιλούν το τζάμι πάνω από το σκήνωμα ριψοκινδυνεύοντας τη ζωή τους. Οι ιερείς βάζουν το χέρι τους από μέσα και ακουμπούν με γυμνό χέρι τον αρχιερέα. Και όλα αυτά τη στιγμή που το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τα Βαλκάνια και όλες τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Μόνο στη Σερβία τα κρούσματα καθημερινά είναι 6 χιλιάδες και οι θάνατοι 30. 

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: