e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στην Παναγία του Πέραν με Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου [photos-video]


Σήμερον, Σάββατον, 21ην Νοεμβρίου 2020, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανηγυρίζοντος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας του Πέραν, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αποδεχθείς ευλαβή πρόσκλησιν της Εφοροεπιτροπής, ηγαθύνθη όπως, προσελθών μεθ’ απάσης της συνοδείας Αυτού, ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν μετά των αγίων Συνοδικών Αρχιερέων. 
     Κατ’ αυτήν ετελέσθησαν η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου της Κοινότητος Ευλαβ. κ. Νικοδήμου Σαϊδάμ και η εις Διάκονον χειροτονία του Ελλογ. κ. Αλεξίου Torrance, Καθηγητού εν τω εν Η.Π.Α. Πανεπιστημίω Notre Dame. 
    Ο Πατριάρχης ευχήθηκε καλή ανάρρωση και στους Αρχιεπισκόπους Αθηνών Ιερώνυμο και Αλβανίας Αναστάσιο, οι οποίοι νοσηλεύονται στον νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" της Αθήνας, προσβεβλημένοι από κορωνοϊό. 
    Αναφέρθηκε, επίσης, και στην εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου των Σέρβων Ειρηναίου, του οποίου η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στο Βελιγράδι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: