e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα των εψηφισμένων Επισκόπων Μυρίνης, Μαρκιανής και Άσσου


OIKOYMENIKO ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, το πρωί, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα συνοδευόμενο από τους τρεις εψηφισμένους βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα, Μαρκιανής κ. Ησύχιο και Άσσου κ. Τιμόθεο. 

Ανακοινωθέν της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας


Ἐν δοξολογία τοῦ Ὀνόματος τοῦ ἐν Τριάδι Θεοῦ, συνῆλθε σήμερον, Δευτέραν, 5ην Ὀκτωβρίου 2020, ἐν τῇ ἕδρᾳ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, κατόπιν τῆς πρός τοῦτο ἀδείας καί προτροπῆς τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Αὐτονόμου, ὑπό τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, Ἐκκλησίας τῆς Φιλλανδίας εἰς συνεδρίαν ὑπό τήν προεδρείαν τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Ἐλσιγκίου καί πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος.

Τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας της Φιλλανδίας προσκλήθηκαν στην εν Φαναρίω Σύνοδο

OIKOYMENIKO ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στο Φανάρι


Με συνοδική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προσκλήθηκαν να προσέλθουν στο Φανάρι και οι τρεις Ιεράρχες της υπό την κανονική προστασία της Μητρός Εκκλησίας Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας Φιλλανδίας, δηλαδή ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Όουλου κ. Ηλίας, οι οποίοι και έφθασαν στην Πόλη συνοδευόμενοι από τον Ιερομόναχο κ. Δαμασκηνό Ξενοφωντινό, τον π. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον π. Μιχαήλ Sidoroff, τον Πρωτοδιάκονο κ. Ανδρέα Salminen και τον θεολόγο κ. Ελισαίο Heikkila.


Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Άσσου με συμβολικά δωράκια στο Φανάρι, από τα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας


Σήμερα το απόγευμα (5.10.2020) ο Θεοφ. Εψηφισμένος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Louis Antonio Torres Esquivel) έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εν όψει του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματός του και τη Χειροτονία του εις Επίσκοπον, νοηθό της Ι. Μητροπόλεως Μεξικού. 
     Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε αποτυπώνει τον Εψηφισμένο να προσφέρει στον Πρώτο των Ορθοδόξων συμβολικά δωράκια από τον τόπο της διακονίας του, τα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας. Ο Πατριάρχης, με την παιδική καρδιά, χάρηκε πολύ!

Το Μέγα Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Άσσου Τιμοθέου [video]


Σήμερα το απόγευμα, 5 Οκτωβρίου 2020, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εν Φαναρίω έγινε η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Louis Antonio Torres Esquivel), ο οποίος θα υπηρετήσει ως Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Μεξικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Κατασβήστηκε η μεγάλη φωτιά στο Ναυάγιο Ζακύνθου. Παρών ο Μητροπολίτης Διονύσιος [photos-video]


Ως γνωστόν χθες, 4 Οκτωβρίου 2020, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου, ιδιοκτησίας της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, όπου κείται και η εν λόγω παλαίφατη Μονή. Αμέσως ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε κινητοποίηση για την κατάσβεσή της, ούτως ώστε να προληφθούν τα χειρότερα, δεδομένου ότι πολύ κοντά βρίσκονται χωριά και η Μονή. 

Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί ή We shall meet again


Γράφει η ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ  από τη Μελβούρνη

"Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί"! Έτσι τραγουδούσε ο αείμνηστος Νίκος Γούναρης δεκαετίες πίσω! Απορώ τι θα έλεγε αν γυρνούσε πίσω έστω για λίγες ώρες σήμερα! Σήμερα, που δεν άλλαξε απλά ο κόσμος, αλλά κοντεύει να μην έχει μείνει τίποτα πια όπως το γνωρίζαμε! Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο! Ποιος να φανταστεί ένα χρόνο πριν ότι ο πλανήτης ολόκληρος θα δοκιμαζόταν από έναν τόσο θανατηφόρο και εύκολα μεταδιδόμενο ιό, όπου σε εβδομάδες μέσα θα είχε εξαπλωθεί στα περισσότερα μέρη του Πλανήτη.