e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αιωνία η μνήμη π. Χριστοφόρου Παπανικολάου (1969-2021), θύματος Covid-19 [αφιέρωμα τηλεόρασης 4Ε]


Μετά την χθεσινή (27.1.2021) ταφή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Παπανικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, εκδημήσαντος προχθές προς Κύριον, μετά από πολυήμερο μαρτύριο στην εντατική από τον εχθρό του καιρού μας, τον φονικό Κορονοϊό, ο τηλεοπτικός σταθμός δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, αφιερωματικό της σύντομης, αλλά μεστής ουσίας και περιεχομένου, διαδρομής του Μακαριστού. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


«Ο π. Χριστοφόρος διακρινόταν για τα πολλά πνευματικά του χαρίσματα· την καθαρότητα και αγιότητα βίου, το ταπεινό του φρόνημα, την σεμνότητά του, την αθόρυβη και χωρίς τυμπανοκρουσίες ελεημοσύνη, το άδολον και άκακον της καρδίας του, την προς πάντας αγάπη του, την υποδειγματική σιωπή του, την παιδική του αθωότητα!» [Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων]

Δεν υπάρχουν σχόλια: