e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μητροπολίτης Κολωνείας εξελέγη ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος

 
Ο μέχρι τώρα Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, βοηθός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προήχθη πριν λίγο (14.1.2021) από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, σε Μητροπολίτη Κολωνείας. Άξιος!!!

Ο Αθανάσιος Θεοχάρους γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο Κύπρου στις 20 Νοεμβρίου 1943. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 6 Αυγούστου 1969 και Πρεσβύτερος στις 10 Αυγούστου 1969. Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Στις 12 Απριλίου 1997 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Τροπαίου, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: