e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η Κηδεία του Επισκόπου Σαϊντανάγιας Λουκά, θανόντος από Covid-19 | The Funeral of Bishop Luke Al-Khoury | جناز الأسقف لوقا الخوري دمشق، ٦ كانون الثاني ٢٠٢١


Πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021 το απόγευμα, στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό, η Εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος την προηγουμένη ημέρα (5.1.2021) Επισκόπου Σαϊντανάγιας Λουκά 
Al-Khoury, βοηθού του Πατριάρχου. Ο μακαριστός Λουκάς έχασε τη ζωή του μετά από μάχη με τον Covid-19, η δε σορός του έφθασε στη Δαμασκό την ίδια ημέρα, προερχόμενη από τον Λίβανο.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προέστη ο ίδιος ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, πολλοί Αρχιερείς, όπως κι εκπρόσωποι άλλων ομολογιών και δογμάτων, μεταξύ των οποίων ο Μελχίτης (Καθολικός) Πατριάρχης Αντιοχείας, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων Youssef Al-Absi, εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου, παρά τις προφυλάξεις έναντι του κινδύνου εκ του φονικού Κορονοϊού.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακ. κ. Ιωάννης ομίλησε για την προσωπικότητα του κεκοιμημένου, προσευχόμενος να ελεηθεί η ψυχή του πλάι στον Θεό του Ελέους.

Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου για να ενταφιαστεί μαζί με τους Αρχιεπισκόπους.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ:


































Δεν υπάρχουν σχόλια: