e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ουκρανοί ακτιβιστές εκθέτουν δύο διακεκριμένους προπαγανδιστές που λειτουργούν με την κάλυψη της Ρωσικής Εκκλησίας

Το Κέντρο «Миротворець» (=Ειρηνοποιός), το οποίο προσθέτει στη βάση δεδομένων του πληροφορίες σχετικά με άτομα που αποτελούν απειλή για το κράτος και την κοινωνία της Ουκρανίας ή έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά των θεμελίων της εθνικής ασφάλειας της χώρας, υπέβαλε, ως τελευταίες καταχωρήσεις του, δύο πασίγνωστους προπαγανδιστές, οι οποίοι προωθούν τις ιδέες του λεγόμενου «Ρωσικού Κόσμου» και δραστηριοποιούνται υπό την κάλυψη του Πατριαρχείου της Μόσχας. 

Ο Πρωθιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Κύπρο και Προϊστάμενος της Ρωσόφωνης Ενορίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, Πάβελ Ποβαλιάεφ, και ένας ενορίτης της ίδιας κοινότητας, ο προπαγανδιστής Alexander Borislavsky, έχουν τεθεί στο «καθαρτήριο», αναφέρει ο ιστότοπος «Інформаційний спротив» (=Αντίσταση πληροφοριών).

Ο ιερέας Πάβελ Ποβαλιάεφ αναφέρεται ως φορέας της προπαγάνδας του Κρεμλίνου με τη μορφή του λεγόμενου «Ρωσικού Κόσμου», ως παραβάτης της εθνικής νομοθεσίας λόγω της απόκτησης δεύτερης ιθαγένειας, το οποίο απαγορεύεται στην Ουκρανία, καθώς και ως αντίπαλος της ανεξαρτησίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αναφέρεται ότι η ρωσόφωνη κοινότητα του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό είναι στενά συνδεδεμένη με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα με το σημερινό Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ο Ποβαλιάεφ εγκατέλειψε την Ουκρανία κατά την έναρξη της ρωσικής επιθετικότητας στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Του χορηγήθηκε ρωσική ιθαγένεια με ειδικό διάταγμα που εξέδωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέχρι τα τέλη του 2017, εργαζόταν στο Όσλο της Νορβηγίας.

Αφού η νορβηγική αντικατασκοπεία αποκάλυψε τον Ρώσο κατάσκοπο Ντμίτρι Λινόφ, που εργαζόταν με διπλωματική κάλυψη, ο Λινόφ, μαζί με τον Πάβελ Ποβαλιάεφ, μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, όπου και οι δύο συνέχισαν την υπηρεσία τους για τη Ρωσία.

Ο «σύντροφος» Alexander Borislavsky έχει ένα ευρύτερο μητρώο που τον έβαλε στο «καθαρτήριο». Το σημείωμα λέει ότι είναι πράκτορας επιρροής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντι-ουκρανός προπαγανδιστής, αντίπαλος της ανεξαρτησίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τη Ρωσική, διασπορέας της προπαγάνδας του Κρεμλίνου για το «Ρωσικό Κόσμο», παραβάτης της εθνικής νομοθεσίας που απέκτησε δεύτερη ιθαγένεια, το οποίο απαγορεύεται στην Ουκρανία, και επίσης ενεργό μέλος του δικτύου ανθρώπινων πόρων που διευθύνεται από τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας στην Κύπρο υπό την κάλυψη της ρωσόφωνης ενορίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Είναι γνωστό ότι το οικογενειακό επώνυμο του Μπορισλάβσκι ήταν Κίσκο. Αφού παντρεύτηκε τη Σβετλάνα Μπορισλάβσκαγια, ο Αλέξανδρος πήρε το επώνυμό της και μετακόμισε μαζί της στην Κύπρο.

Ο Alexander Borislavsky είναι επίσημα άνεργος. Κερδίζει χρήματα ως φωτογράφος σε αυτήν την Ορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό και δημοσιεύοντας θεματικά άρθρα και σχόλια σχετικά με την προπαγάνδα του «Ρωσικού Κόσμου», τα οποία είναι διαποτισμένα με μίσος για την Κύπρο και την Ουκρανία, ενώ εκθειάζουν τη Ρωσία και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα περισσότερα από τα κείμενά του αναρτώνται στο κανάλι στο Telegram με τον τίτλο «Θρησκεία και Πολιτική», όπου δημοσιεύει με τα ψευδώνυμα «Alexander Voznesensky» και «Alexander Pasichnik».

Αναφέρεται ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με ενεργούς πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και με τους παράγοντες ρωσικής επιρροής στην Κύπρο.

«Το Κέντρο «Миротворець» απευθύνει έκκληση προς τις αρχές επιβολής του νόμου να εξετάσουν αυτή τη δημοσίευση στον ιστότοπο ως έκθεση για έναν πολίτη που έχει διαπράξει σκόπιμες ενέργειες εις βάρος της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της διεθνούς ασφάλειας, της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου, καθώς και άλλα αδικήματα», αναφέρει η ουκρανική ΜΚΟ.

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: