e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

"Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό...". Επετειακό Αρχιερατικό Τρισάγιο στον Τάφο του Ποιητή [video-photos]

Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", υπακούοντας μάλιστα στην παραίνεση του Οδυσσέα Ελύτη "Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό", πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου 2021 (παραμονής της εθνικής επετείου), Επιμνημόσυνη Δέηση στον εμβληματικό Τάφο του βάρδου της Ελευθερίας και εθνικού Ποιητή του Ελληνισμού ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, που θησαυρίζεται στο Μαυσωλείο της ιστορικής Πλατείας του Αγίου Μάρκου πόλεως Ζακύνθου. 

Το επετειακό Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και μεταδόθηκε διαδικτυακά, με μικρή τιμητική αποφώνηση του π. Παναγιώτη Καποδίστρια.

Η διαδικτυακή μετάδοση έγινε μέσω του καναλιού του "Αληθώς" στο YouTube. Δείτε ακολούθως το σχετικό βίντεο, όπως και ενδεικτικές φωτογραφίες:




















[Φωτογραφίες: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: