e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2021 στον Καθεδρικό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Την πέμπτη Κυριακή της Σαρακοστής, 18 Απριλίου 2021, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ.

Ο Μακαρ. Μητροπολίτης του Κιέβου και Όλης της Ουκρανίας Επιφάνιος επικουρήθηκε από τον Καθηγούμενο της χρυσότρουλης Μονής, Αρχιεπίσκοπο Βίσχοροντ Αγαπητό, τους αδελφούς του μοναστηριού και τους προσκεκλημένους κληρικούς.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Τέλος ανέπεμψε πανουκρανική δέηση υπέρ απαλλαγής από την Πανδημία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Προκαθήμενος απένειμε οφφίκια προς κληρικούς και τέλεσε χειροτονία νέου Διακόνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:























































Δεν υπάρχουν σχόλια: