e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ανθομαγιοστόλιστη η "Κολόννα" του Άι Νικόλα στο Μπανάτο

Στο πλαίσιο της εορτής της 10ης μηνός Μαΐου, τοπικής εορτής της Εκκλησίας που παροικεί στη Ζάκυνθο, κατά την οποία τιμάμε την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το νησί μας, στην διάρκεια του μακρού και ριψοκίνδυνου ταξιδιού από τα Μύρα της Λυκίας στο Bari της Ιταλίας (1087), όπως κάθε χρόνο, φιλάγιοι γείτονες της Κολόννας (ήτοι: προσκυνηταριού) του Άι Νικόλα, στη θέση Λουρίδα του Μπανάτου, έφτιαξαν το καθιερωμένο μαγιάτικο στεφάνι και στόλισαν δι' αυτού τον παλαιό σιδερένιο σταυρό τση Κολόννας. 

 Μπορεί όλα τα λειτουργικά, εξαιτίας του Κορονοϊού, να συμβαίνουν στερεμένα και με πολλούς περιορισμούς, η Κολόννα πάντως στολίστηκε καθώς αρμόζει και συνηθίζεται από πολλών δεκαετιών! Και του χρόνου, ευχόμαστε, να εορτάσουμε εντελώς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από κάθε ιό ψυχών και σωμάτων!




Δεν υπάρχουν σχόλια: