e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας
Κάντε κλικ στην ανωτέρω αφίσα για να δείτε όλες τις επετειακές δημοσιεύσεις για τα 15χρονα του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν για τον Αγιο Νικόλαο, Μανχάταν

3/6/2021 Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυξ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν συνολικά για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τα πενήντα πέντε από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος ως γνωστόν έχει επωμισθεί την ευθύνη αποπεράτωσης του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκαν τα καλά νέα, ότι η προσπάθεια αναζήτησης οικονομικών πόρων για την αποπεράτωση του Ναού έχει αποδώσει καρπούς. Ελέχθη ότι και μόνο τους δύο τελευταίους μήνες συγκεντρώθηκε το ποσό των $8,5 εκατομμυρίων, ενώ είκοσι πέντε από τους πρόσφατους δωρητές πρόσφεραν ο καθένας από εκατό χιλιάδες δολάρια.

Σχολιάζοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αυτή την εξαιρετικά ελπιδοφόρα είδηση, είπε πως «ως Κοινότητα, μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη γενναιοδωρία και αφοσίωση των ευεργετών και υποστηρικτών του Αγίου Νικολάου. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, οι Ελληνορθόδοξοι ηγέτες ενώθηκαν από άκρου σ' άκρο της Αμερικής για να αναστήσουν το Εθνικό Προσκύνημα. Τώρα η αποπεράτωση του έργου είναι στην ευχέρειά μας καθώς πλησιάζουμε σε δύο κορυφαίες και σπουδαίες εκδηλώσεις. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνεται η εικοστή επέτειος από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τελετή των Θυρανοιξίων στις 2 Νοεμβρίου του 2021 και την τριακοστή επέτειο της Ενθρονίσεως του Παναγιοτάτου».

Ο Μιχάλης Ψαρός αντιπρόεδρος του Οργανισμού «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποπεράτωση του Αγίου Νικολάου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. 

Όπως δήλωσαν οι Ντένις Μίχελ, πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Μιχάλης Ψαρός, αντιπρόεδρος, και Τζον Κατσιματίδη, μέλος του συμβουλίου, «δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εκείνους οι οποίοι είχαν το όραμα να σταθούν στο πλευρό του Προσκυνήματος. Το αγκάλιασμα αυτής της ιερής ευθύνης ανοικοδόμησης του μοναδικού Οίκου Λατρείας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου θα είναι μια κληρονομιά διάρκειας αιώνων. Με την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και την καθοδήγηση του πρωτοπρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Καρλούτσου, συγκεντρώσαμε άλλα πενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είναι το σταθερό και διαρκές θεμέλιο του Αγίου Νικολάου».

Στο ανακοινωθέν της Οργάνωσης «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» αναγράφεται πως η οικοδόμηση του Εθνικού Προσκυνήματος συνεχίζεται και το εξωτερικό του Ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2021. Ο Ναός θα ολοκληρωθεί πλήρως την Άνοιξη του 2022.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, με τις πρωτοβουλίες του οποίου συγκεντρώθηκε το ποσό των ενενήντα πέντε εκατομμυρίων για τον Άγιο Νικόλαο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: