e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Αύριο, εορτή Αγίου Πνεύματος 2021, στα Καρκαναίικα Μπανάτου


Στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Πνεύματος, η αυριανή Θεία Λειτουργία στην Ενορία μας, 21η Ιουνίου 2021, θα τελεσθεί στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στα Καρκαναίικα Μπανάτου, της Οικογενείας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, μετά των τέκνων και εγγονών της, ούτως ώστε να εκκλησιασθούν εν πρώτοις οι Ενορίτες της περιοχής αυτής. 
     Σημειωτέον ότι ο γραφικός αυτός Ναός έχει να λειτουργηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019, εξαιτίας των υγειονομικών απαγορεύσεων και προφυλάξεων έναντι του φονικού Κορονοϊού. 
     Τώρα, που η κατάσταση κρίνεται καλύτερη για τον τόπο μας, ξανανοίγει εκτάκτως ο Ναός. Εννοείται, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης, οι δε περισσότεροι πιστοί θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, όπου θα τελεσθεί εντέλει και η Αρτοκλασία. 
     Αρχή Θείας Λειτουργίας, ώρα 8.30 το πρωί.














Δεν υπάρχουν σχόλια: