e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συλλείτουργο Υψώσεως Σταυρού 2021, υπό τον Κιέβου Επιφάνιο, στη Μονή Μανιάβσκι Καρπαθίων [video-photos]

Την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2021, με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Επιφάνιος του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα φερώνυμη Μονή Μανιάβσκι.

Ο επικεφαλής της τοπικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επικουρήθηκε από τον Μητροπολίτη Χαλυχίνης Ανδρέα, τον Μητροπολίτη Ιωάνο-Φράνκιβσκ και τη Χαλυχίνα Ιωάσαφ, τον Επίσκοπο Κολομίας και Κοσίβ Ιουλιανό, τον Επίσκοπο  Zhytomyr και Ovruch Παΐσιο και πολλούς ιερείς.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργία αναγνώσθηκε απόφαση της Ιεράς Συνόδου να καθιερωθεί η αγιοκατάταξη τοπικών Αγίων.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακ. κ. Επιφάνιος ομίλησε απ' άμβωνος. Αργότερα, αναπέμφθηκε πανουκρανική προσευχή για τον τερματισμό της καταστροφικής Πανδημίας.

Ο αρχιμανδρίτης Θεόγνωστος (Bodoryak), της Μονής του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους, εκφώνησε μιαν επιπλέον ομιλία.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Προκαθήμενος απένειμε εκκλησιαστικά βραβεία σε χορηγούς και δωρητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:





































Δεν υπάρχουν σχόλια: