e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγ. Συμεών τον Νέο Θεολόγο στη Λαμία. Ονομαστήρια Μητροπολίτη Φθιώτιδος [photos - video]

Με λαμπρότητα τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου και για τα  ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

          Η φετινή Εορτή είναι εντεταγμένη στο πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, η οποία έχει τον διακριτικό τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς»..

          Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ενώ στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερούργησαν ο εορταζόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι  Σεβ. Μητροπολίτες, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συνευχομένων  του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου και του Αγίου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβα. 

          Το δεξιό αναλόγιο ελάμπρυνε για ακόμη μία φορά ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Βασιλικός, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Θωμά, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος προσήλθε στην Μητρόπολη Φθιώτιδος προς τιμήν του Σεβ. κ. Συμεών. Ο κ. Βασιλικός μάλιστα «λύγισε» από την συγκίνηση και τα δάκρυα, καθώς έψαλε το Πολυχρόνιο του Μητροπολίτου.

          Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος, με αφορμή την Εορτή του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, ωμίλησε διδακτικώς και επικαίρως ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Συμεών την από Θεού δύναμη και υγεία στην καλλίκαρπο και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία του.

          Ο Σεβ. κ. Συμεών με εμφανή τη συγκίνηση ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την αγιαστική και τιμητική παρουσία τους και ευχήθηκε ο Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, ο πατήρ της αγάπης και της φιλοκαλίας,  να προστατεύει τον καθένα ξεχωριστά και να δείχνει σε όλους τον δρόμο της αρετής.

          Τέλος, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό κατέκλυσαν πιστοί κάθε ηλικίας, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, προκειμένου να ευχηθούν τα έτη πολλά στον Μητροπολίτη. 

          Το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου θα τελεσθεί Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, και ο Σεβ. κ. Συμεών θα  δεχθεί τις ευχές των πιστών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: