e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα


«Όποιος απέκτησε αγάπη διεσκόρπισε χρήματα. Όποιος όμως ισχυρίζεται πως συμβιβάζει στην ζωή του και τα δύο, εξαπατά τον εαυτό του» (Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος) 

Αν ρωτήσετε σήμερα τους εφήβους τι θα προτιμούσαν στην ζωή τους, να έχουν χρήματα ή καλούς φίλους, η απάντηση που θα παίρνατε είναι «χρήματα». Είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες συγκρούσεις στην οικογενειακή ζωή, αλλά και στην κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα, έχουν να κάνουν με το χρήμα. Άνθρωποι που δεν έχουν αγάπη παραμένουν μαζί, γιατί δύο πηγές εσόδων είναι προτιμότερες από μία, άνθρωποι που χάνουν την εργασία τους για οποιονδήποτε λόγο, αντιμετωπίζουν άμεσα την απειλή του διαζυγίου, άνθρωποι που βλέπουν ότι ο άλλος δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους καλλιεργούν καταιγίδα λογισμών, γονείς σπαταλούν χρήματα για να αποφύγουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους.

Ευχαριστιακή Σύναξη για τους Αγίους Χαράλαμπο και Βλάσιο στο Βανάτο Ζακύνθου [photos]

Πρωί Τετάρτης, 10ης Φεβρουαρίου 2021, ημέρας μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, έγινε η Θεία Λειτουργία στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται Καθέδρα με Εικόνα του Ιερομάρτυρος και απότμημα εκ των Λειψάνων Του. Ταυτόχρονα συνεορτάσθηκε η μνήμη ενός άλλου Ιερομάρτυρος, του αγίου Βλασίου, του οποίου Μονή υπήρχε το 1495 εντός της Ενορίας. 
     Ο συνεορτασμός αυτός με τη σχετική Αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή μικρού αριθμού εκκλησιαζομένων, καθώς επιτάσσουν οι τελευταίες κυβερνητικές επιταγές για την μη περαιτέρω μετάδοση του καταστροφικού Λοιμού της εποχής μας. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος μάλιστα ομίλησε κατάλληλα από του άμβωνος, πλαισίωσε από του ψαλτηρίου ο εκ της Ενορίας καταγόμενος Ιεροψάλτης κ. Δημήτριος Παπαδάτος. 
      Εξαιτίας της αδυναμίας προσελεύσεως περισσότερων πιστών στην Ευχαριστιακή Σύναξη της εόρτιας ημέρας υπήρξε και αυτή τη φορά απευθείας μετάδοση μέσω YouTube, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη ΕΔΩ!

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Χαραλάμπη στο Ποτάμι Ζακύνθου δίχως πιστούς [photos]


Πρωί 10ης Φεβρουαρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου, δίχως πιστούς διά τον φόβον του Κορονοϊού, Αρχιερατική Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, συμπροσευχομένου δε του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης]

Βαρθολομαίος για Άγ. Χαράλαμπο: "Παράδειγμα στερράς και ακλονήτου πίστεως εις τον Θεόν, η οποία, όταν παραστή ανάγκη, φθάνει και μέχρι του μαρτυρίου"


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2021, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, κατά την Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητος Βεβεκίου. 

Αρχιερατική Πανήγυρις στο ξωκλήσι του Αγ. Χαραλάμπους χωρίου Αγ. Θεοδώρων Ίμβρου [video]


Πρωί Τετάρτης, 10ης Φεβρουαρίου 2021, στον εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι νήσου Ίμβρου, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Λιτός λόγω Covid-19, ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στον Πύργο Ηλείας [video-photos]


Παρουσιάζει ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

Με πρωτόγνωρο τρόπο για την πόλη του Πύργου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή λόγω της υφιστάμενης πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάστηκε το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021, ο Πολιούχος μας Ιερομάρτυρας Άγιος Χαραλάμπης! 

Πατριαρχική Χοροστασία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Χαραλάμπους Βεβεκίου Βοσπόρου [video]


Πρωί Τετάρτης, 10ης Φεβρουαρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, χοροστάτησε κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της Κοινότητος Βεβεκίου, περιφερείας Βοσπόρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Παράκληση και "βγάλματα" της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης στην Κέρκυρα


Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου, ώρα 11, άρχισε ο διήμερος εορτασμός της συμπολιούχου της Κέρκυρας για την Οσία Θεοδώρα την Αυγούστα.

Live: Συνεορτασμός Αγίων Χαραλάμπους και Βλασίου, 10.2.2021, από τη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου


Καθώς οι Ναοί μας είναι -υπό αυστηρούς όρους- ανοικτοί για τους πιστούς στο νησί της Ζακύνθου, εντούτοις ο αριθμός τους πρέπει να είναι πολύ περιορισμένος, στο πλαίσιο της εν γένει υπερπροσπάθειας για την μη περαιτέρω μετάδοση του θανατηφόρου Ιού. 
     Ως εκ τούτου, λοιπόν, μεταδίδουμε live και σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2021, την Θεία Λειτουργία, συνεορτάζοντας τους Αγίους Ιερομάρτυρες Χαράλαμπο και Βλάσιο, από το Βανάτο της Ζακύνθου και μάλιστα από τον Ενοριακό Ναό της Φανερωμένης μας. 

Η LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 8.30 π.μ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: