e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μεγάλη πανήγυρις στη Μονή Τιμίου Σταυρού Manyavsky στα Καρπάθια της Ουκρανίας [video-photos]

Στις 7 Ιουλίου 2021, η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει -με το ιουλιανό ημερολόγιο- τη Γέννηση του Αγίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου και των Πατέρων Ιώβ και Θεοδοσίου του Manyava. Εκείνη την ημέρα, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στα Ουκρανικά Καρπάθια Όρη. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον π. Iov Knyagynytsky (Iov Manyavsky) το 1608.

Στην είσοδο του Μοναστηριού, κρουομένων των καμπανών, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας υποδέχτηκαν παιδιά της περιοχής, με ύμνους και προσφέροντάς του το- κατά παράδοσιν- ψωμί. Ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, υπεύθυνος της Μονής, χαιρέτησε τον Μακαριώτατο και τον κάλεσε να ηγηθεί της Θείας Λειτουργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θερινό παρεκκλήσι προς τιμήν των Αγίων Ιώβ και Θεοδόσιου Πολτάβσκι. Ο Μακ. κ. Επιφάνιος συνεπικουρήθηκε από ευάριθμους Αρχιερείς και άλλους Κληρικούς.

Εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Πατριαρχική Σκήτη Αγ. Σπυρίδωνος Χάλκης

Στην Ιερά Πατριαρχική Σκήτη Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε σήμερα, 8.7.2021, η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Άρχοντος Διδασκάλου του Ευαγγελίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Νικηφόρου Ψυλλάκη, αποφοίτου της Σχολής (1963), ο οποίος εκοιμήθη εχθές.

Τιμώντας την Αγία Κυριακή στο Μέγα Ρεύμα ΚΠόλεως


Η Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή τιμήθηκε δεόντως στο Μέγα Ρεύμα Κωνσταντινουπόλεως, στις 7 Ιουλίου 2021, με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. Παρόντες οι ευλαβούμενοι την Αγία Κυριακή Ομογενείς.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται – Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για όλους [audio]

 

Την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό και τους ιερείς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. 

«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid», είπε χαρακτηριστικά. 

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μονή Αγ. Προκοπίου Πύλης Τρικάλων. Χειροτονία σε Διάκονο Μοναχού Προκοπίου Κλάδη [live-photos]


ΤΩΡΑ, στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων, τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Προκοπίου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του παρεπιδημούντος εκ Καναδά Θεοφ. Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου. 
     Κατ' αυτή την λατρευτική ευκαιρία θα γίνει Χειροτονία Διακόνου, του χθες καρέντος Μοναχού Προκοπίου Κλάδη του Ζακυνθίου, κατά σάρκα αδελφού του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κλάδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: