e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Πανηγυρικά Εσπέρια επίσημης Τελετής Αγιοκατατάξεως Αγ. Καλλινίκου Εδέσσης [video - photos]


Πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της 14ης Οκτωβρίου 2021 πολυΑρχιερατικός Εσπερινός επί τη επισήμω αγιοκατατάξει του νεοδιακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης της Έδεσσας. Χοροστάτησε ο εκ των Πατριαρχικών Αντιπροσώπων Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, συγχοροστατούντων του επικεφαλής της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και άλλων Μητροπολιτών του Οικουμενικού Θρόνου και της Κατά Ελλάδα Εκκλησίας. Στο κέντρο της πανηγύρεως εκτίθενται για προσκύνημα ιερά Λείψανα του νέου Αγίου Ιεράρχου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εορτή Αγίου Κοσμά του Μελωδού στη Χάλκη

Στην Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, η Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κοσμά του Μελωδού.
    Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχου με την Φώφη Γεννηματά


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα, Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, με την Εξοχ. κ. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία ευχήθηκε εγκαρδίως να έχει κουράγιο και δύναμη, και να ξεπεράσει σύντομα τη νέα δοκιμασία που αντιμετωπίζει, ώστε να επιστρέψει το ταχύτερο στην οικογένεια της και στα πολυεύθυνα κοινοβουλευτικά καθήκοντά της.

Ο Προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ για την Θεολογική Σχολή Χάλκης


Με τον Προϊστάμενο του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ, Αγαμέμνονα Τσελίκα, Καθηγητή Φιλολογίας - Παλαιογραφίας συναντήθηκε χθες, 13 Οκτωβρίου 2021, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Πατριαρχικά Εγκαίνια της Μονής Αγίας Παρασκευής Μπουσάνα στην Ουγκάντα [photos]


Την 14η Οκτωβρίου 2021, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του Καθολικού της Μονής Αγίας Παρασκευής Μπουσάνα Ουγκάντας, και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτη Γέροντος Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου, καθώς και των Θεοφ. Επισκόπων Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεοφύτου και Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου. 

Ο Μικρός Ετιέν. Μια ιστορία ιεραποστολικής πορείας


Οι ιεραποστολικές περιοδείες στο Βόρειο Καμερούν είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ταξιδεύεις σε ένα ανεπανάληπτο κράμα χρόνου παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Έτσι, ακόμα και τα ασήμαντα που υποπίπτουν στην αντίληψή μας, αναδεικνύονται όχι μόνον σημαντικά αλλά και μοναδικά.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκατέστησε Ηγουμένη της Μονής Αγ. Αικατερίνης Μητροπόλεως Καμπάλας

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, στην ανοικοδόμηση της οποίας συνέβαλε έμπρακτα ένας Ρουμάνος εφοπλιστής.

Κατά την παραμονή του στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στην περιοχή Κυήντι, ετέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την κουρά της Μοναχής Θαβωρίας, την οποία όρισε προεστώσα της Μονής, στην οποίαν ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Πνεύματος να την στηρίζει και να την καθοδηγεί.